HOUSE & HOMME
{This blog was formerly called Bjorn's Randoms} I'm a Toronto-based interior designer, that's really more than just that. Throughout the weekdays, between 9am to 5pm (EST), I sometimes post things I find online that are usually related to design in some way or the other. But after that, I have the 'randoms' queued up! You see my interest in design, art, illustration, architecture, photography, travel, & fashion, the things that make me laugh, that make me think, the things that excite me, and the things that I love. Soon, it won't be so random after all.
HOUSE & HOMME
+
{Another Yabu Pushelberg-designed project, the W Hotel in Guangzhou is yet another example of the calibre of work that the firm does. Undoubtedly a lot of thought goes into each detail of every room, but the space that sings the loudest to me is what’s called “The Living Room” - a theatrical update of the conventional hotel lobby. From its 40-foot ceiling, the designers suspended a cloud of vertical metal rods by Studio Sawada Design. Their linearity offers a contrast to the long and low upholstered seating arranged on the gleaming floor of book-matched granite. In another juxtaposition, walls are lacquered white, while full-height dividers are dark grids of bronze, gold-tinted mirror, and translucent glass. Similar bronze structures, except with cherry-tinted glass, rise around the reception desks, organic forms in more bronze. Stone is another key materials choice, appearing on the columns parading toward elevator bays and lining the bathrooms upstairs. More photos after the afternoon post!}
{Another Yabu Pushelberg-designed project, the W Hotel in Guangzhou is yet another example of the calibre of work that the firm does. Undoubtedly a lot of thought goes into each detail of every room, but the space that sings the loudest to me is what’s called “The Living Room” - a theatrical update of the conventional hotel lobby. From its 40-foot ceiling, the designers suspended a cloud of vertical metal rods by Studio Sawada Design. Their linearity offers a contrast to the long and low upholstered seating arranged on the gleaming floor of book-matched granite. In another juxtaposition, walls are lacquered white, while full-height dividers are dark grids of bronze, gold-tinted mirror, and translucent glass. Similar bronze structures, except with cherry-tinted glass, rise around the reception desks, organic forms in more bronze. Stone is another key materials choice, appearing on the columns parading toward elevator bays and lining the bathrooms upstairs. More photos after the afternoon post!}
{Another Yabu Pushelberg-designed project, the W Hotel in Guangzhou is yet another example of the calibre of work that the firm does. Undoubtedly a lot of thought goes into each detail of every room, but the space that sings the loudest to me is what’s called “The Living Room” - a theatrical update of the conventional hotel lobby. From its 40-foot ceiling, the designers suspended a cloud of vertical metal rods by Studio Sawada Design. Their linearity offers a contrast to the long and low upholstered seating arranged on the gleaming floor of book-matched granite. In another juxtaposition, walls are lacquered white, while full-height dividers are dark grids of bronze, gold-tinted mirror, and translucent glass. Similar bronze structures, except with cherry-tinted glass, rise around the reception desks, organic forms in more bronze. Stone is another key materials choice, appearing on the columns parading toward elevator bays and lining the bathrooms upstairs. More photos after the afternoon post!}
{Another Yabu Pushelberg-designed project, the W Hotel in Guangzhou is yet another example of the calibre of work that the firm does. Undoubtedly a lot of thought goes into each detail of every room, but the space that sings the loudest to me is what’s called “The Living Room” - a theatrical update of the conventional hotel lobby. From its 40-foot ceiling, the designers suspended a cloud of vertical metal rods by Studio Sawada Design. Their linearity offers a contrast to the long and low upholstered seating arranged on the gleaming floor of book-matched granite. In another juxtaposition, walls are lacquered white, while full-height dividers are dark grids of bronze, gold-tinted mirror, and translucent glass. Similar bronze structures, except with cherry-tinted glass, rise around the reception desks, organic forms in more bronze. Stone is another key materials choice, appearing on the columns parading toward elevator bays and lining the bathrooms upstairs. More photos after the afternoon post!}
{Another Yabu Pushelberg-designed project, the W Hotel in Guangzhou is yet another example of the calibre of work that the firm does. Undoubtedly a lot of thought goes into each detail of every room, but the space that sings the loudest to me is what’s called “The Living Room” - a theatrical update of the conventional hotel lobby. From its 40-foot ceiling, the designers suspended a cloud of vertical metal rods by Studio Sawada Design. Their linearity offers a contrast to the long and low upholstered seating arranged on the gleaming floor of book-matched granite. In another juxtaposition, walls are lacquered white, while full-height dividers are dark grids of bronze, gold-tinted mirror, and translucent glass. Similar bronze structures, except with cherry-tinted glass, rise around the reception desks, organic forms in more bronze. Stone is another key materials choice, appearing on the columns parading toward elevator bays and lining the bathrooms upstairs. More photos after the afternoon post!}
{Another Yabu Pushelberg-designed project, the W Hotel in Guangzhou is yet another example of the calibre of work that the firm does. Undoubtedly a lot of thought goes into each detail of every room, but the space that sings the loudest to me is what’s called “The Living Room” - a theatrical update of the conventional hotel lobby. From its 40-foot ceiling, the designers suspended a cloud of vertical metal rods by Studio Sawada Design. Their linearity offers a contrast to the long and low upholstered seating arranged on the gleaming floor of book-matched granite. In another juxtaposition, walls are lacquered white, while full-height dividers are dark grids of bronze, gold-tinted mirror, and translucent glass. Similar bronze structures, except with cherry-tinted glass, rise around the reception desks, organic forms in more bronze. Stone is another key materials choice, appearing on the columns parading toward elevator bays and lining the bathrooms upstairs. More photos after the afternoon post!}
{Another Yabu Pushelberg-designed project, the W Hotel in Guangzhou is yet another example of the calibre of work that the firm does. Undoubtedly a lot of thought goes into each detail of every room, but the space that sings the loudest to me is what’s called “The Living Room” - a theatrical update of the conventional hotel lobby. From its 40-foot ceiling, the designers suspended a cloud of vertical metal rods by Studio Sawada Design. Their linearity offers a contrast to the long and low upholstered seating arranged on the gleaming floor of book-matched granite. In another juxtaposition, walls are lacquered white, while full-height dividers are dark grids of bronze, gold-tinted mirror, and translucent glass. Similar bronze structures, except with cherry-tinted glass, rise around the reception desks, organic forms in more bronze. Stone is another key materials choice, appearing on the columns parading toward elevator bays and lining the bathrooms upstairs. More photos after the afternoon post!}
{Another Yabu Pushelberg-designed project, the W Hotel in Guangzhou is yet another example of the calibre of work that the firm does. Undoubtedly a lot of thought goes into each detail of every room, but the space that sings the loudest to me is what’s called “The Living Room” - a theatrical update of the conventional hotel lobby. From its 40-foot ceiling, the designers suspended a cloud of vertical metal rods by Studio Sawada Design. Their linearity offers a contrast to the long and low upholstered seating arranged on the gleaming floor of book-matched granite. In another juxtaposition, walls are lacquered white, while full-height dividers are dark grids of bronze, gold-tinted mirror, and translucent glass. Similar bronze structures, except with cherry-tinted glass, rise around the reception desks, organic forms in more bronze. Stone is another key materials choice, appearing on the columns parading toward elevator bays and lining the bathrooms upstairs. More photos after the afternoon post!}
{Another Yabu Pushelberg-designed project, the W Hotel in Guangzhou is yet another example of the calibre of work that the firm does. Undoubtedly a lot of thought goes into each detail of every room, but the space that sings the loudest to me is what’s called “The Living Room” - a theatrical update of the conventional hotel lobby. From its 40-foot ceiling, the designers suspended a cloud of vertical metal rods by Studio Sawada Design. Their linearity offers a contrast to the long and low upholstered seating arranged on the gleaming floor of book-matched granite. In another juxtaposition, walls are lacquered white, while full-height dividers are dark grids of bronze, gold-tinted mirror, and translucent glass. Similar bronze structures, except with cherry-tinted glass, rise around the reception desks, organic forms in more bronze. Stone is another key materials choice, appearing on the columns parading toward elevator bays and lining the bathrooms upstairs. More photos after the afternoon post!}
{Another Yabu Pushelberg-designed project, the W Hotel in Guangzhou is yet another example of the calibre of work that the firm does. Undoubtedly a lot of thought goes into each detail of every room, but the space that sings the loudest to me is what’s called “The Living Room” - a theatrical update of the conventional hotel lobby. From its 40-foot ceiling, the designers suspended a cloud of vertical metal rods by Studio Sawada Design. Their linearity offers a contrast to the long and low upholstered seating arranged on the gleaming floor of book-matched granite. In another juxtaposition, walls are lacquered white, while full-height dividers are dark grids of bronze, gold-tinted mirror, and translucent glass. Similar bronze structures, except with cherry-tinted glass, rise around the reception desks, organic forms in more bronze. Stone is another key materials choice, appearing on the columns parading toward elevator bays and lining the bathrooms upstairs. More photos after the afternoon post!}
+
{Somehow this is especially resonating with me since I have a big important appointment today that could change everything, and redefine the path I’m taking. Fingers crossed, and hoping for the best. I appreciate all the positive vibes! Happy Friday!} 
+
poisonparadise:

Tyler Stokes | By: Christian RiosDREAMERS LA | DIRECTED BY: STEVEN YATSKO 
+
thedapperproject:

Important.
+
+
hellosukio:

white room. black chandelier.
+
+
+
thedpages:

Kitchen in a Herengracht canal house built in 1666. Design by MIYO Studio in collaboration with Studio Ruim. Photo via MIYO Studio.
.

{Featured here before.}
+
steampunktendencies:

House of Scientists, Lviv, Ukraine (by lukasz mlodzinski)
+
+
interiordesignmagazine:

At Adjaye Associates’s latest New York boutique for Proenza Schouler, the hollow concrete plinth in the window was custom-designed by Kate McCollough. Photography by Dean Kaufman/Proenza Schouler.
interiordesignmagazine:

At Adjaye Associates’s latest New York boutique for Proenza Schouler, the hollow concrete plinth in the window was custom-designed by Kate McCollough. Photography by Dean Kaufman/Proenza Schouler.
interiordesignmagazine:

At Adjaye Associates’s latest New York boutique for Proenza Schouler, the hollow concrete plinth in the window was custom-designed by Kate McCollough. Photography by Dean Kaufman/Proenza Schouler.
+
raddestlooks:

Raddest Looks On The Internet: http://www.raddestlooks.net
+
uniqueshomedesign:

Gorgeous details in charisma design
+
hellosukio:

definitely dapper

.@dapperlou: